Predstavljamo kandidate za Opće izbore 2018: Salko Bukvarević (SDA)

by nedim
| 14:30

U okviru ugovorenog plaćenog političkog oglašavanja, u rubrici„ Predstavljamo kandidate za Opće izbore 2018.“ danas donosimo više informacija o Salki Bukvareviću.

Salko Bukvarević, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, redni broj 8

Doktor nauka iz oblasti rudarstva. Predsjednik Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla.

Rođen je 20. aprila 1967. u Gornjem Hrasnu. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Tuzli. Magistrirao i doktorirao na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Pripadnik je Armije RBiH od 1992.-1995. godine i jedan je od osnivača Patriotske lige i dobitnik zlatnog znaka PL-a BiH.

Jedan je od osnivača SDA u Tuzli, 1990. godine predsjednik Mjesnog odbora SDA Slavinovići, 1991. god. predsjednik Muslimanskog omladinskog saveza Tuzla, predsjednik Omladinskog saveza SDA BiH i član Predsjedništva SDA od 1996.-1999. godine, predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla (2003.-2015. godine).

Od 1997. – 2006. obavljao je dužnost direktora BKC-a Tuzla i u tom periodu BKC je dobio Zlatnu plaketu grada Tuzle i nagradu Radija Slobodna Evropa. Ministar je za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH. Oženjen je i otac je dvoje djece.

(Tuzlainfo.ba/Sponzorisani tekst)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.