Predstavljamo kandidate za Opće izbore 2018: Srđan Mićanović (SDA)

by nedim
| 20:31

U okviru ugovorenog plaćenog političkog oglašavanja, u rubrici„ Predstavljamo kandidate za Opće izbore 2018.“ danas donosimo više informacija o Srđanu Mićanoviću.

Dipl.ing. tehnologije, SRĐAN MIĆANOVIĆ, kandidat SDA za Skupštinu TK, redni broj 15

Rođen je 15.avgusta 1977. godine u Tuzli. Osnovno, srednje i visoko obrazovanje je stekao u Tuzli. Od 2005. godine je uposlenik JP Elektroprivreda BiH ZD Kreka, najprije kao tehnolog, a zatim i kao odgovorni inženjer za sistem upravljanja kvalitetom.

2015. godine je imenovan na funkciju ministra industrije, energetike i rudarstva TK gdje je ostao kraja 2017. godine kada je preuzeo dužnost ministra kulture, sporta i mladih u Vladi TK. Nakon toga se nalazi na poziciji savjetnika direktora rudnika Kreka.

Kao ministar u Vladi TK, aktivno je učestvovao u stabilizaciji Budžeta TK u periodu 2015/2018. godina te je uspješno radio na rješavanju dugogodišnjih problema u privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom na području TK kao i na stabilizaciji privrednih kretanja.

Bio je član Savjeta Vijeća za strane investicije FBiH te Ekonomsko-socijalnog vijeća TK.

Također, bio je angažovan na Tehnološkom fakultetu u Tuzli u školskoj 2013/2014 godini.

Član je tima koji je radio na certificiranju Rudnika „Kreka“ standardom ISO 9000. Dugogodišnji je član SDA.

Član je Izbornog štaba pri KO SDA TK i Savjeta za ekonomska pitanja i finansije unutar Gradskog odbora SDA Tuzla. Oženjen je.

(Tuzlainfo.ba/Sponzorisani tekst)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.