Izbori 2018: Upoznajte kandidate kroz pet pitanja – Amela Krnjić (SBB BiH)

by nedim
| 19:24

Ime i prezime: Amela Krnjić
Godina i mjesto rođenja: 1981., u Tuzli
Politička organizacija: SBB BiH
Kandidatska lista: Skupština Tuzlanskog kantona, broj 7 na listi SBB BiH

1. Ko je Amela Krnjić?

Osnovnu školu završila sam u Dobošnici, a nakon toga Učiteljsku školu u Tuzli. 2005 godine završavam Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli, nakon čega se zapošljavam u OŠ Dobošnica kao pedagog-psiholog. Rat sam provela u BiH sa roditeljima. Stipendista sa  Heinrich Boll Stiftung fondacije. Pohađala sam brojne edukacijske seminare na kojima sam stekla zapažene prezentacijske i pregovaračke vještine, zatim znanja i vještine u pisanju i vođenju projekata, nenasilnog rješavanja konflikta, timskog rada itd… Samohrana  sam majka jednog dječaka. Živim u Dobošnici – Općina Lukavac.

2. Zašto ste odabrali angažman u SBB BiH?

Odabrala sam SBB iz razloga jer mislim da ta politička partija najviše otvara prostora za uključivanje mladih i obrazovanih u politički život naše zemlje. Osim toga, SBB kao politička partija, nikada nije u potpunosti konzumirao vlast u BiH. SBB-ova ruka spasa postojećim vlastodršcima je u dva navrata licemjerno zlupotrijebljena kako bi se zlonamjerno predstavilo da je SBB vlast, iako to suštinski nikada nije bio. Istaknuti članovi SBB-a bili su uočljiva meta vlastodršcima u BiH, koji se nisu libili koristiti sva moguća i raspoloživa sredstva kako bi SBB oslabili. To me je još više motiviralo da se angažujem u SBB-u.

3. Da li ste u prošlom periodu obavljali dužnost na nekoj javnoj funkciji? Ako jeste, na kojoj funkciji i šta se konkretno na toj funkciji uradili za dobrobit /zajednice?

U prošlom periodu nisam nikada obavljala neku javnu izvršnu funkciju.

4. Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Zato što se svrstavam u mlađu obrazovnu populaciju, koja jedina može biti istinski nosioc budućih društvenih promjena u BiH. Nisam do sada imala priliku na Opštim izborima, stoga očekujem od birača da priliku daju novim neukaljanim licima, kojima i sama pripadam. Osim toga, smatram da posjedujem i visoke moralne i karakterne osobine, potpuno svjesna okruženja i sredine u kojoj živimo, sklona timskom radu sa naglašenim prezentacijskim i pregovaračkim osobinama, smatram da zavređujem pažnju i podršku glasača.

5. Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg poslanika u Skupštini TK, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Mogu očekivati predan odnos prema svim građanima i mandatu koji mi se eventualno povjeri. Zatim, zapažen broj inicijativa i prijedloga zakona prema relevantnim tijelima i Skupštini TK. Osim toga, građani mogu očekivati i moju raspoloživost i spremnost da saslušam sve njihove probleme, prijedloge i inicijative, a najbolje od njih, uz saradnju sa medijima, svakako bi dalje kanalisala i lobirala za njihovo usvajanje.

(Tuzlainfo.ba)

Ukoliko ste kandidat na jednoj od listi za predstojeće Opšte/opće izbore i želite se potencijalnim glasačima predstaviti kroz odgovore na naših pet pitanja, kontaktirajte nas na e-mail adresu [email protected].

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.