Izbori 2018: Mališanima na UKC-u Tuzla dijelili predizborne paketiće

by nedim
| 11:45

Opći izbori 2018 sve su bliže, a predizborna kampanja je u punom jeku. Politički subjekti održavaju radne sastanke, tribine, skupove, odnosno kako to mnogi u svojim saopćenjima iznose “vodi se pozitivna kampanja.”

U predizbornom takmičenju vođenja “pozitivne kampanje” pojedine političke opcije čini se ne biraju sredstva, mjesto, niti način svog djelovanja. Sve kako bi što bliže prišli građanima u borbi za glas više.

U popodnevnim satima na redakcijski mail portala Sodalive javio se čitatelj, te poslao fotografiju koju možete vidjeti u prilogu. Radi se naime o “Diplomi za hrabrost” koju su na dječijim odjeljenjima UKC-a Tuzla, mališanima dijelili članovi i aktivisti Pokreta demokratske akcije, novosnovane politčke opcije na našem kantonu. Uz “diplomu” mališanima su uručene i bojanke, slatkiši, igračke. Na diplomi je jasno vidljiv i službeni pečat PDA Tuzla uz poruku mališanima: “Vole vas vaše tetke, čike, bate i seke iz GO PDA Tuzla.”

Kako je javio čitatelj portala Sodalive, veliki broj roditelja je negodovao zbog prisustva i aktivnosti članova PDA na tuzlanskom UKC, na što je menadžment ove ustanove ostao nijem i bez rekacije, te je jedan od roditelja odlučio da se obrati redakciji ovog portala. Po nekoliko aktivista PDA “patroliralo” je i drugim odjeljenjima UKC-a, o čemu se još uvijek niko nije oglasio.

(TI/Sodalive.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.