Izbori 2018: Upoznajte kandidate kroz pet pitanja – Žarko Vujović (SDP)

by nedim
| 18:59

Ime i prezime: Žarko Vujović
Godina i mjesto rođenja: 04.12.1963, Bileća
Politička organizacija: SDP BiH
Kandidatska lista: Skupština Tuzlanskog kantona

1. Ko je Žarko Vujović?

Rođen u Bileći, osnovnu i srednju školu završio u Bileći, a Pravni fakultet sa završenim pravosudnim, advokatskim i ispitom za medijatora u Sarajevu.
Također od obrazovanja posjedujem i diplomu Više trenerske škole smjer košarka završenu u Tuzli na Filozofskom fakultetu.
Nastupao u sportskoj karijeri za Slobodu Ditu kao igrač, trener i sportski radnik 20 godina. Oženjen, otac jednog djeteta.

2. Zašto te odabrali angažman u vašoj političkoj opciji?

Socijaldemokratska partija je jedina politička opcija koja odgovara građaninu Bosne i Hercegovine jer je multietnička partija. To je također bio normalan slijed jer sam kao omladinac 1979. godine primljen u Savez komunista. Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je građanska opcija koja se zalaže za sve građane naše države.

3. Da li ste u prošlom periodu obavljali dužnost na nekoj javnoj funkciji? Ako jeste, na kojoj funkciji i šta se konkretno na toj funkciji uradili za dobrobit društva?

Bio sam gradski vijećnik od 2010 – 2012. godine. Kao gradski vijećnik zalagao sam se za sve programske ciljeve koje Socijaldemokratska partija nastoji implementirati, a ponajviše zalagao sam se za očuvanje antifašističke i socijaldemokratske tradicije našeg Grada.

4. Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Sav moj radni angažman kao sportiste i sportskog radnika bio je izložen sudu javnosti, kroz taj rad koji je bio javan i transparentan smatram da moj ulazak u političke vode će biti samo nastavak takvog rada.
U polju svoga djelovanja branio sam interese sportskog društva kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, uvijek postupao u interesu sredine u kojoj živim.

5. Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg poslanika u Skupštini TK-a, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Naš osnovni program je provođenje Plana 10, ne samo mene nego i svih izabranih zastupnika Socijaldemokratske partije. Moj posebni akcent će biti na oblast sporta kulture i mladih, gdje ću se zalagati da se sadašnja mizerna sredstva u budžetu TK podignu na veći nivo za ove društvene nadogradnje. Zalagat ću se i za izgradnju sportske infrastrukture na području kantona kao i veću brigu za ustanove kulture.

(Tuzlainfo.ba)

Ukoliko ste kandidat na jednoj od listi za predstojeće Opšte/opće izbore i želite se potencijalnim glasačima predstaviti kroz odgovore na naših pet pitanja, kontaktirajte nas na e-mail adresu [email protected].

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.