Saopštenje SDA: Policajci u Banovićima u toku radnog vremena lijepe plakate PDA

by nedim
| 12:40

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Banovići pozvao je nadležne da osiguraju uslove za provođenje izborne kampanje. Iz ove stranke ističu da imaju dokaze da uniformisani banovićki policajci lijepe plakate Pokreta demokratske akcije u toku radnog vremena, dok se plakati SDA uništavaju.

Saopćenje za javnost OO SDA Banovići  prenosimo u cijelosti.
 
“Obzirom da su nam povrijeđena Izborna prava na više načina, imamo potrebu da  vas obavijestimo da niste osigurali ambijent za provođenje izborne kampanje.

Od službenika PS Banovići očekujemo da rade svoj posao profesionalno. Raspolažemo informacijama i dokazima da pojedini policijski službenici za vrijeme službe učestvuju i pomažu u lijepljenju plakata PDA, te nas kao političke protivnike uhode, fotografišu i ponašaju se neprofesionalno.

Isto tako, dužni smo vas obavijestiti  da su nam više puta uništeni plakati na područji cijele općine. Svjedoci smo brojnih fizičkih i verbalnih napada na naše aktiviste i članove.

Tražimo od vas da poduzmete sve moguće mjere kako bi se predstojeća izborna kampanja sprovela što transparentnije i konkretnije za sve političke subjekte.

U suprotnom biti ćemo prinuđeni objaviti  javno fotografije policijskih službenika Policijske stanice Banovići na kojima se jasno vidi kako uniformisani  lijepe plakate PDA”, stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik OO SDA Banovići  Bego Gutić.

Dopis je upućen na adrese Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Unutrašnjoj kontroli, Policijskoj stanici Banovići, OSCE-u i CIK-u BiH.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.