LDS za boljitak BiH: U Tuzli prezentirana politička platforma i kandidati

by nedim
| 11:38
  •  
  •  
  •  
  •  

LDS za boljitak BiH prezentirao je u Tuzli političku platformu i kandidate za državni, federalni i kantonalni nivo vlasti.

LDS za boljitak neće voditi skupu i glamuroznu predizbornu kampanju. Umjesto toga odlučili su novac od članarina usmjeriti na pomoć socijalno ugroženim građanima, rečeno je na press konferenciji. Kao jedan od gorućih problema predstavnici ove stranke su naveli odlazak mladih iz države.

Rješavanje problema bi počeli povećanjem plata i minimalnih penzija, rekao je Hariz Redžić, predsjednik Liberalno demokratske stranke BiH i Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH. Nosilac liste za Federalni parlament Emir Durić rekao je da će fokus biti na ekonomiji, ekologiji i zdravstvu. Dodao je da je krajnje vrijeme da se obnovi odnos između pacijenta i doktora, te da se otklone administrativne prepreke koje otežavaju liječenje.

Nosilac liste za Skupštinu TK Faruk Durić rekao je da  LDS za boljitak okuplja poduzetnike, privrednike, slobodne i hrabre ljude koji žele da žive od svog rada i doprinose društvu. Znanje, iskustvo i kontakte uspostavljene preko evropske porodice liberala koristili bi za oživljavanje ekonomije, konkurentnost na evropskom tržištu, zapošljavanje i podizanje životnog standarda svih građana, dodao je Faruk Durić.

“Oštar obračun sa korupcijom je neizbježan i nužno je jačanje lokalnih zajednica povećanjem njihovog udjela u raspodjeli PDV-a.  Nijedan dio BiH ne smije biti zapostavljen“, rečeno je na press konferenciji LDS za boljitak.

(TI/RTVTK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.