KO SDA TK: Kandidati okupljanjem na Trgu slobode ozvaničili početak kampanje

by nedim
| 14:22

Na Trgu Slobode u Tuzli grupnim fotografisanjem kandidata sa izbornih lista na svim nivoima i press konferencijom danas je obilježen početak predizborne kampanje SDA Tuzlanskog kantona.

Na listama Stranke demokratske akcije za državni, federealni i kantonaln nivo je 79 kandidata Stranke demokratske akcije.

Najavili su iz KO SDA TK, prije svega, korektnu kampanju u interesu građana koja neće poremetiti međuljudske odnose.

Predsjednik Kantonalnog odbora Amir Fazlić je u svom obraćanju novinarima, kandidatima i velikom broju prisutnih članova Stranke rekao:

Naši kandidati su iz naroda. Oni su ljudi s integritetom i kompetentni dati odgovore na sva aktuelana pitanja . Po ovim ljudima vidimo da je bez obzira na sva dešavanja u TK SDA i dalje najjača stranka na Tuzlanskom kantonu i da neme dileme da ćemo ostvariti veliku pobjedu. Borimo se za modernu, evropsku državu građana i ravnopravnih naroda koji u njoj žive. i koristit ćemo sve metode da BiH bude moderna država. Vodit ćemo korektnu kampanju u interesu građana koja neće dodatno usložnjavati političke odnose unutar Bosne i Hercegovine.

Na skupu su se obratili Bego Gutić, nosilac liste za kantonalnu skupštinu i predsjednik Kantonalnog izbornog štaba, Predsjednica Asocijacije žena SDA TK Advija Čaušević i Hasan Bešić, predstavnik Asocijacije mladih SDA Tuzlanskog kantona.

Povodom početka kampanje za Opće izbore u Bosni i Hercegovini, večeras će biti održan veliki predizborni skup Stranke demokratske akcije u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici, sa početkom u 19:00h.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.