Poštena država – izborni slogan Nezavisnog bloka

by nedim
| 6:48

Predsjedništvo Nezavisnog bloka (NB) utvrdilo je na današnjoj sjednici izborni slogan stranke i slogan kandidata za člana Predsjedništva BiH Senada Šepića – POŠTENA DRŽAVA.

Ovaj slogan je, kažu u NB-u, izabran kao odgovor na postojeće loše stanje u društvu i zagovara novu politiku Nezavisnog bloka čiji ljudi će svojim integritetom, sposobnostima i poštenjem vratiti državu narodu i njenim građanima.

”Za nas je poštena država ideja vodilja. Poštena država gdje su sposobni umjesto podobnih, u kojoj je prof. dr. Kemal Dizdarević, jedan od najuglednijih neurohirurga u ovom dijelu Evrope cijenjen i odlučuje u zdravstvenom sistemu ove zemlje. Poštena država je ona u kojoj legendarna Razija Mujanović predstavlja Bosnu i Hercegovinu u sportu. Za nas je poštena država u kojoj naš generalni sekretar Amer Obradović ima jednaka prava i mogućnosti kao Dragan Čović u HNK, ili narodi i građani na prostoru entiteta RS ili bilo gdje. Za nas je poštena država kada poljoprivrednik u mom rodnom Cazinu, ili u Bijeljeni, ima zagarantiranu cijenu otkupa svog proizvoda i u kojoj se čitava zemlja ravnomjerno razvija. Zato smo se odlučili za ovaj slogan i uvjereni smo da će nas voditi do pobjede’, izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend