Porezna uprava FBiH: Konkurs za 18 službenika, upražnjena pozicija i u Tuzli

by nedim
| 11:47

Porezna uprava Federacije BiH je dana 27.12.2018. godine u dnevnim novinama “Oslobođenje” i “Dnevni list” objavila Javni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika u Poreznoj upravi Federacije BiH. Javni oglas će biti objavljen 28.12.2018. godine i u dnevnoj novini “Večernji list”. 

Javni oglas obuhvata 18 pozicija u poreznim uredima širom FBIH. Izdvajamo Javni oglas za poziciju Viši referent za prijem, obradu i registraciju osiguranika  u Kantonalnom poreznom uredu Tuzla.

III KANTONALNI POREZNI URED TUZLA

Porezna ispostava Tuzla 9. Viši referent za prijem, obradu i registraciju osiguranika – 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: prijem prijava za upis osiguranika i dobrovoljnih obveznika uplate doprinosa u JS; unos podataka iz prijava; prijem i obrada prijava primljenih elektronskim putem od nadležnih organizacija i tijela, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Federalnog zavoda za zdravstvo, Centra za socijalni rad i dr; prijem ovjerenih godišnjih prijava podataka o doprinosu za obveznike uplate doprinosa i osiguranike; prijem prijava i prateće dokumentacije o promjeni podataka o doprinosima; unos promjene podataka u evidenciju Porezne uprave koji su uneseni na osnovu godišnje prijave; vođenje posebne evidencije o obavijesti nadležnih inspekcija; vrši i druge poslove po nalogu šefa Ispostave.

Uslovi za vršenje posla: SSS – gimnazija, ekonomska, upravna, birotehnička ili druga srednja škola, najmanje 10 (deset) mjeseci radnog staža, poznavanje rada na računaru i položen stručni ispit. Neto plata za višeg referenta za prijem, obradu i registraciju osiguranika iznosi 895,26 KM.

Kompletan tekst Javnog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika u Poreznoj upravi Federacije BiH možete preuzeti na linku ovdje.

(Tuzlainfo.ba)