U povodu Dana državnosti: Grupa Rejjan objavila pjesmu “Postojbino draga”

by nedim
| 9:13

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine objavljena je pjesma “Postojbino draga” grupe Rejjan.

“Postojbino draga” je izvanredna domoljubna/rodoljubna bosanskohercegovačka lirska pjesma. Ona je prava himna ovoj zemlji, Bosni i Hercegovini, njenim ljudima, narodima i vjerama.

Cilj projekta “Postojbino draga” je da identifikuje sve građane u Bosni i Hercegovini sa državom i da se obilježi jubilej 30 godina nezavisnosti i 79 godina državnosti jedine nam domovine. U projektu su učestvovali horovi/grupe svih konfesija, te se kroz video snimak prikazuju kulturna, historijska i prirodna bogastva Bosne i Hercegovine.

Nosilac ovog projekta je Udruženje za promociju multikulturalnosti “Rejjan” Sarajevo i grupa “Rejjan”. Muziku potpisuje Latif Močević, dok je za aranžman bio zadužen Halid Hajduković. Svoje učešće kao autor teksta na projektu bilježi i Džemaludin Latić.

Produkciju potpisuje Hayat, a kadrovi spota prikazuju Sarajevo, Zvornik, Travnik, Novu Bilu, Kreševo, Fojnicu, Gradačac, Mostar, Bihać i Bobovac. Generalni pokrovitelj projekta je Fond memorijala Kantona Sarajevo, piše Faktor.ba.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.