BiH: Pronađena velika laboratorija za vještački uzgoj marihuane

by nedim
| 13:32

Policija je u Han Pijesku pronašla improvizovanu laboratoriju za vještački uzgoj marihuane sa velikom količinom prateće opreme i uhapšen je Nikola D. iz tog mjesta, saznaju “Nezavisne“.

Naime, službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge, operetivnim radom došli su do saznanja da se u objektu u  mjestu Han Kram kod Han Pijeska nalazi improvizovana laboratorija za vještački uzgoj indijske konoplje.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Vlasenici, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilašta Istočno Sarajevo izvršen je pretres navedenog objekta kojom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuana sa velikom količinom prateće opreme potrebne za uzgoj iste u pomenutim uslovima – ( oko 950 komada saksija, 250 neonskih sijalica, transformatora, ventilatora, kalolifera i druge opreme)”, navodi se u saopštenju policije.

Nad N.D. iz Han Pijeska je u toku je kriminalistička obada kao i rad na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvdnja i promet opojnih droga, pišu Nezavisne.