Iz HDZ-a prijete: Ako Komšić pobjedi to će biti problem ove zemlje, ali i Bošnjaka

by nedim
| 21:50

Lidija Bradara, HDZ-ova delegatkinja u Domu naroda Parlamenta BiH, komentarisala je političku situaciju povodom predstojećih Općih izbora koji će se održati krajem ove sedmice.

Istakla je kako vjeruje u rezultate HDZ-a BiH na izborima, poručivši kako je Borjana Krišto “jedini hrvatski kandidat”.

– Ona je jedini hrvatski kandidat. Vjerujem u njenu pobjedu. HNS je njenom kandidaturom poslao jasnu poruku u kakvom položaju se nalazi hrvatski narod. Svjedoci smo nekoliko političkih prevara. Želimo da BiH prevaziđe krizu i da imamo fer i korektne izbore i da niko ne bira naše predstavnike, rekla je Bradara.

Kada je riječ o Željku Komšiću, aktuelnom članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Bradara poručuje da će “HNS dati odgovor ukoliko se i četvrti put usudi varati jedan konstitutivni narod”.

– Kad god je pobjedio Komšić to nije bilo legitimno, ne vjerujem da ovaj put može pobijedit. Ako se i četvrti put usudi varati jedan konstitutivni narod, HNS će dati odgovor. On uzurpira ustavnu mogućnost. Komšić se obraća bošnjačkim glasačima. Ako pobjedi to će biti problem ove zemlje, ali i Bošnjaka. To će biti problem i budućnosti BiH. Nama trebaju relaksirani odnosi, kazala je ona u intervjuu za N1.

Govoreći o implementaciji izbornih rezultata, ona smatra da se oni ne mogu implementirati. Kaže da zbog toga nema potrebe da HNS bilo šta blokira.

– Mi kao legalisti ne vidimo kako se mogu implementirati izborni rezultati. Zašto bi mi blokirali ako nema načina da se implementiraju rezultati? Trenutačno mi sudjelujemo u izborima, pripremili smo stranku za izbore i sudjelujemo u kampanji. To je tako do izbora, ističe Bradara.