Dodik: BiH je nedorečena, propala i nedovršena zemlja, Schmidt je luzer

by nedim
| 19:23

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da Republika Srpska ima resurse da odgovori na odluku Ustavnog suda BiH i da će to učiniti veoma snažno, možda čak i neočekivano.

Povodom jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH da stavi van snage Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, Dodik je rekao će će, čim bude prilike, biti predložen novi zakon sa istim sadržajem, te da će donositi svaki put novi, ako se bude ukidao.

“Srpska će se odsudno boriti. Pošto je poništen prethodni zakon, donijećemo novi jer nema drugog načina borbe”, rekao je Dodik novinarima u Trebinju, prenosi Srna.

Dodik je naglasio da BiH nije nadležna ni za kakav segment kada je riječ o imovini, a Ustavni sud BiH je antiustavna institucija koja se krije iza priče da su njegove odluke obavezujuće.

“Nema nijedne zemlje na svijetu u kojoj se decidno kaže da su odluke ustavnog suda obavezujuće već je to predviđeno za nedorečene, propale, nedovršene zemlje”, rekao je Dodik.

Ukoliko takve aktivnosti budu rigorozne, Dodik je naglasio da će izazvati takvu reakciju u Srpskoj koja će dovesti do toga da ona neće ostati u BiH jer Srpskoj nisu potrebni takav sud i pravo koje niko ne poštuje.

On kaže da je očigledno da je Ustavni sud BiH inkvizicijski što se tiče Republike Srpske i da hoće da problematizuje sve što je Ustavom i Dejtonskim sporazumom dato Republici Srpskoj

“To su spekulatni koji su ovdje došli, stranci i dva muslimana koji ne podnose Republiku Srpsku”, rekao je Dodik, istakavši da su oni dio projekta da se omalovaži svaka nadležnost Srpske.

On je podsjetio da je Republici Srpskoj ranije oduzet finsijski sistem, da je derogiran, a sada se dolazi do imovine.

Dodik je napomenuo da odluka Kristijana Šmita o tome nije objavljena u Službenom glasniku, da nije valjana i neće se primjenjivati.

“Ne može takav luzer kao on da zadire u ustavne nadležnosti”, istakao je Dodik i podsjetio da se nijedan visoki predstavnik, čak ni Pedi Ešdaun, nije usudio da zadire u ustavnu materiju, a da nelegalni to pokušava.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.