Gradonačelnica Sarajeva primila i odlikovala takmičar(k)e reality show-a?!

by nedim
| 17:35

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva u vrijeme održavanja Sarajevo film festivala, tradicionalno prolazi kroz različite vrste protokolarnih i drugih svečanosti tokom kojih se, uz uglavnom bezrazložan osmijeh, nastoji dokazati kao pristojna i predusretljiva, gostoljubiva osoba.

Takvo lice, vedro i dobroćudno, pokazala je gradonačelnica Karić tokom jučerašnjeg prijema kojeg je u Gradskoj Vijećnici upriličila za učesnike regionalnog reality show programa “Survivor”.

Koliko se može vidjeti sa fotografije postavljene na društvenim mrežama, šestoro učesnika “Survivora” nazočilo je prijemu koji je u njihovu čast priredila gradonačelnica Sarajeva.

Kako je na svom twiter profilu posvjedočila Hrvatica Nika Rakić, jedna od učesnica u “Survivoru”, Benjamina Karić je nju (a vjerovatno i ostale učesnike televizijskog “preživljavanja”), nagradila Zlatnikom grada Sarajeva.

Čime su i kako učesnici ovog televizijskog show programa zadužili Sarajevo, zna valjda jedino Benjamina Karić koji je očito pozorno pratila ovaj višemjesečni reality program sniman u tropskim “bespućima” Dominikanske Republike…

Sarajlije se jedino mogu nadati da njihova gradonačelnica ne prati sa istim zanimanjem i druge regionalne televizijske reality sadržaje, te da neće u skorijoj budućnosti primiti i odlikovati učesnike “Zadruge”, “Parova”, “Farme”…, piše Slobodna Bosna.