Nikšić najavljuje prijevremene izbore za gradonačelnika Tuzle: Jasmin će biti sjajan zastupnik u državnom parlamentu

by nedim
| 15:23

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a predao je kandidatske liste ove stranke za opće izbore 2022. godine. Nikšić je rekao kako se na listama SDP-a nalazi nešto manje od 500 kandidata bez članova SDP-a prijavljenih u sklopu koalicije Država.

Kaže kako je SDP uspio u svojoj namjeri da se približi rodnoj ravnopravnosti na listama i da ima više od od 40 posto pripadnika manje zastupljenog spola.

Danas je između ostalog rekao da očekuje da ako Jasmin Imamović kao nositelj liste bude izabran prihvati mandat i da će biti održani prijevremeni izbori za gradonačelnika Tuzle.

“Tuzla je jedan bastion SDP-a BiH. Smatramo da je Jasmin svojim doprinosom, onim što je uradio u Tuzli pokazao kako se može koristit i moto u kampanji da znamo kako se ostvaruju snovi. Pokazao je svima, kada je govorio 2000-te godine da će praviti slana jezera, mi smo ga svi blijedo gledali. Pokazao je svima da je to poptuno normalno. Jasmin će biti sjajan zastupnik u državnom parlamentum,” kazao je Nikšić.

O Trojci kaže da je pokazala da može funkcionisati i pored ideoloških razlika, te da kada se dogovore oko programa nema prevare i nema laži.

“Siguran sam da će to biti dobar embrion i za ostale naše partnere koji su se okupili oko Denisa i da ćemo imati neke dodirne tačke i neka programska opredjeljenja do kojih ćemo se držati. Ko bude htio da sa nama čini vlast morati će se pridržavati tih stvari,” zaključio je predsjednik SDP-a.