Petev pred duel sa Finskom: Idemo po pobjedu svim raspoloživim snagama

by nedim
| 21:36

Na stadionu Bilino polje u Zenici večeras je održana press konferencija fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje utakmice sa Finskom, koja se igra u okviru 4. kola grupe B3 UEFA Lige nacija. 

Predstavnicima medija večeras su se obratili selektor Ivajlo Petev i reprezentativac Sanjin Prcić.

Na pitanje da li će posebnu pažnju posvetiti napadaču Finske Pukiju, selektor je odgovorio:

„Svaki protivnički igrač mora biti pokriven, bez obzira na njegovu poziciju. Moramo striktno paziti u svim linijama na terenu. Iznenađenja teško da može biti, bitno je naše jedinstvo na terenu kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Idemo po pobjedu svim raspoloživim snagama. Svako je tu da pruži svoj maksimum. Moramo biti skoncentrisani kako bi odradili utakmicu najbolje što možemo.”

Petev je govorio i o zdravstvenom biltenu:

„Može se reći da imamo nekih problema, ali to su uobičajene stvari u ovom terminu. S obzirom na važnost utakmice vjerujem da će svi biti na raspolaganju. Imamo još večeras trening pa ćemo vidjeti hoće li svi igrači biti u kadru”, kazao je Petev.

Novinare je zanimalo da li će sutra poseban pritisak biti na igračima u veznom redu na šta je Sanjin Prcić odgovorio:

„Na svakoj utakmici treba da puno trčimo, pogotovo u veznom redu. Finci su kvalitetna i dobro organizovana ekipa pa sama trka u sredini terena neće biti dovoljna, morat ćemo se paziti i u odbrani.”

Prcić je govorio i o svojoj ulozi na terenu kao i o sutrašnjem protivniku:

„U reprezentaciji igram istu poziciju kao i u klubu. Pokušavam na najbolji način da ispunim zahtjeve selektora. Sa Finskom ćemo odigrati drugi meč u kratkom vremenskom intervalu. Moglo je biti bolje u Helsinkiju, ali uradili smo neke dobre stvari, igrali smo snažan presing i na kraju zasluženo izjednačili. Poznajemo protivnika i želimo da na najbolji način završimo ovaj mini-ciklus.”

Sve utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija možete pratiti na BHT1, BHR1 i portalu bhrt.ba, kao i na servisima MY TV i Moja web TV BH Telecoma. /BHRT/