Najveća dilema u selekciji Bosne i Hercegovine je da li će Edin Džeko biti spreman za meč u Podgorici.

Dijamant je zbog povrede ranije izašao u duelu s Rumunima, ali je sa ostatkom ekipe odradio posljednji trening s ekipom, baš kao i Eldar Ćivić, koji je imao problema s povredom.

Selektor Ivaylo Petev skriva karte, na konferenciji za medije nije želio govoriti otvoreno o sastavu, igračima koji će početi susret. Jedino je sigurno da će za razliku od utakmice s Rumunijom u zapisniku biti Rade Krunić i Ermedin Demirović.

– Dugo pratimo reprezentaciju Crne Gore i nijednoj ekipi nije lako kad gostuje ovdje. Mi ćemo morati da damo sve od sebe i siguran sam da će sutra biti dobra utakmica. Nije lako u ovom terminu, ali imamo dovoljno igrača na raspolaganju. Ja vjerujem svakom od njih. Svi imaju iskustva i svjesni su šta ih čeka. Bitno je da sutra budemo na našem nivou i onda neće biti problema. Svaki tim ima šansu za prvo mjesto i teško je sad reći ko je favorit. Još dosta bodova je u igri – rekao je Petev.

Što se tiče selekcije Crne Gore, upitan je nastup napadača Stevana Jovetića, a od ranije je van stroja iskusni defanzivac Stefan Savić.

Na Gradskom stadionu u Podgorici, crnogorskom hramu fudbala, očekuje se i dolazak bh. navijača. Kako je potvrđeno za Faktor, svih 750 ulaznica koje je Fudbalski savez BiH imao na raspolaganju je rasprodato.

BiH i Crna Gora igrala su dva međusobna meča, a oba su završena bez pogodaka.

Duel u Podgorici vodit će italijanski arbitar Daniele Orsato.