Dodik: Srbi su uvijek stajali pred najveće sile Turke, Austrougarsku, Hitlera i NATO

by nedim
| 18:41

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je na 16. Krajiškom crkveno-narodnom svesrpskom saboru “Krušedolska zvona” ponavljao rečenice koje koje već godinama “vrti u krug”.

Za entitet RS je rekao da je  zavjet slobode srpskog naroda i d danas živi teške dane zato što se mnogi nisu odrekli nastojanja da je smanje, da naprave od nje praznu ljušturu i predaju je generacijama kao ništa.

“Ako nemamo države, nemamo ni slobode! Mi smo to shvatili i zato se borimo za Republiku Srpsku. Srbija je naša matica. U Srbiju smo zagledani, ona je dala i daje podršku svima nama gdje god živimo”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, srpski narod nije pušten na miru već su mu oduzete teritorije, vjekovna ognjišta u Krajini, Hrvatskoj, u Sloveniji je smanjen na gotovo beznačajnu manjinu, kinje ga po Federaciji BiH, u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji osporavaju mu identitet, a na Kosovu je decenijama, vijekovima proganjan i ubijan, a sada ne dozvoljavaju ni da se razgovara o statusu srpskog naroda.

Danas se obrušio i na Veliku Britaniju.

“Iz Velike Britanije pokušavaju da nam nametnu opet iste okvire u kojima naš narod ne može da egzistira. Oni su britanska politika na ovim prostorima, a antisrpska kroz istoriju”. rekao je Dodik.

On je ocijenio da bi Velika Britanija najradije rasparčala EU kako bi sprovodila svoje svoje anglosaksonske ciljeve, kao i da je ta politika dovela srpski narod u ovo stanje, jer nikada nije htjela da prihvati pravu ulogu srpskog naroda u istoriji.

“Danas se moramo okupiti, biti još snažniji, vjerovati u našu crkvu, identitet, vjerovati u naše vrijednosti, krsnu slavu”, poručio je Dodik.

On je istakao da su Srbi kroz historiju uvijek stajali pred najveće sile toga vremena, pa su stali pred Turke na Kosovu, 1914. pred Austrougarsku, pred Hitlera, a na kraju i pred NATO savez i da Srbi ne smiju prihvatiti da budu dio onog svijeta koji će Rusiji uvoditi sankcije.

“Proći će i ovo zlo, ali grešku prema Rusiji ne smijemo da napravimo! Moramo ostati jedinstveni i vjerujem da ono što Srbija danas čini jeste u tom pravcu”, istakao je Dodik.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.