MUP KS: Poznat identitet vozača osumnjičenog za povredu pješaka na Drveniji

by nedim
| 21:09

MUP KS je raspisao potjernicu za Albinom Travnjakom (1995) iz Zenice zbog sumnje da je učestvovao u nesreći koja se dogodila prije dva dana kod Fakulteta političkih nauka, u centru Sarajeva, u kojoj je povrijeđen student prve godine FPN-a, potvrđeno nam je iz dobro obaviještenih izvora.

Navodno se Travnjak sumnjiči da je u trenutku nesreće bio za volanom Porsche Cayenna, kji je udario nesretnog mladića, nakon čega je pobjegao sa mjesta događaja. Prema našim saznanjima, obavijest o raspisanoj potjernici proslijeđena je i MUP-u ZDK, s obzirom da se pretpostavlja da bi se Travnjak možda mogao nalaziti u Zenici.

Podsjećamo, vozač Porschea je u blizini zgrade Fakulteta političkih nauka na Drveniji udario pješaka i pobjegao sa mjesta nesreće.

Porsche Cayenne, vozilo koje je učestvovalo u nesreći, pronađeno je napušteno ubrzo nakon nesreće na Tranzitu.

Saopćenje MUP-a KS ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Dana 10.05.2022.godine u 13,40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V.J., rođen 2002.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke “Porsche Cayenne”, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač, piše Oslobođenje.