Plenković o BiH: Ne ići na izbore ako će dovesti do toga da se hrvatski narod osjeća loše

by nedim
| 22:25

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je danas hrvatske i bošnjačke čelnike u BiH da ulože dodatne napore kako bi se došlo do pravednog izbornog zakona u toj zemlji.

– Još jednom pozivam lidere bošnjačkih i hrvatskih političkih stranaka, osobito uoči Hrvatskog narodnog sabora koji će se u subotu održati u Mostaru, da pokušaju riješiti taj problem na pravedan i konstruktivan način, a Hrvatska će kao prijateljska zemlja pomoći BiH na njenom evropskom putu – izjavio je Plenković.

Hrvatski premijer se, uoči neformalnog samita EU posvećenog krizi oko Ukrajine i prije samita EU-Afrika, sastao s predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen s kojom je, osim o produženju rokova za korištenje evropskih sredstava za obnovu Zagreba, razgovarao i o Bosni i Hercegovini te o hrvatskom putu prema šengenskom prostoru i europodručju.

– Naš je jasan stav da je ključno ići na iduće izbore s novim, pravednim izbornim zakonom, koji će omogućiti legitimno predstavljanje, a ne ići na izbore pod svaku cijenu, koji bi onda mogli opet dovesti da se hrvatski narod osjeća loše, a država neće dobro funkcionirati – rekao je Plenković, prenosi Nacional.hr.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.