Bećirović odgovio Dodiku i Vulinu: Bh. entitet RS nikada nije bio, nije i neće biti država

by nedim
| 14:06

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je na proslavi Dana državnosti Republike Srbije u Orašcu nerazumno i antidejtonski poručio: “Srbi imaju dvije države, Republiku Srbiju i Republiku Srpsku”.

Delegat SDP-a u Domu naroda Bosne i Hercegovine zbog ove današnje izjave Milorada Dodika, inače, kako je kazao, veoma talentiranog političara za nebuloze i skandale, apostrofirao je dvije stvari:

1. Svima u Evropi i svijetu je potpuno jasno da je Republika Srbija država i da bh. entitet RS nikada nije bio, nije i neće biti država jer je to neotuđivi dio nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine. To bi Dodiku morali objasniti i oni koji su ga danas pozvali u Srbiju, a naročito oni čelnici Srbije s kojima je Dodik do u detalje usaglasio današnji antidejtonski govor.

2. Srpski narod nema dvije države, ali, nažalost, ima dvije opasne političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina. Budu li njih dvojica i dalje govorili u ime i ispred Srbije srpski narod bi mogao da ima problema i u ovoj jednoj državi. Razumnim ljudima u Srbiji je jasno o čemu i zašto ovo govorim.

Aleksandar Vulin, nezvanični portparol najnovijeg velikosrspkog projekta nazvanog “srpski svet”, također je iznova pokazao kakve aspiracije Beograd ima prema Bosni i Hercegovini i prisvajanju bh. entiteta Republika Srpska.

– Mi smo jedno. Dan državnosti Srbije ne može se obilježiti bez RS-a, kao ni “dan RS-a” bez Srbije – poručio je Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije i odani saradnik srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.