Japan: Zmajice porazom otvorile kvalifikacije za SP

by nedim
| 8:43

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Osaki (Japan) porazom od reprezentacije Kanade otvorila  kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Rezultat u utakmici u kojoj su Kanađanke dokazale da su mnogo bolja ekipa na kraju je glasio 96:64 (19:30, 17:27, 16:19, 20:12).

Kanađanke su ključ pobjede pronađle u zaustavljanju, jedne od najboljih košarkašica svijeta, našu Jonquel Jones, koja je ubacila  samo15 poena. Najefikasnija košarkašicau našem timu je bila Nikolina Babić sa 16 poena, te po jednim skokom i asistencijom.

Selekciju Kanade predvodila je Carleton koja je ubacila 28 poena, uz šest skokova i tri asistencije, a pratila ju je Achonwa s 21 poenom, osam skokova i šest asistencija.

Sutra našu selekciju očekuje novi duel, ovaj put protiv domaćina Japana koji je u prvoj utakmici turnira bio bolji od Kanade.

Naše košarkašice su u četvrtak trebale igrati meč protiv Bjelorusije, ali se ova selekcija nije pojavila u Japanu zbog problema s koronavirusom.

Zbog toga je već sada izvjesno da će se BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo budući da je odlazak na smotru najboljih svjetskih selekcija osiguran za tri najbolje ekipe iz svake grupe koja broji po četiri učesnika.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.