Begija Smajić nakon napada u NSRS: Kakav cinizam, kćerka ratnog zločinca me poziva me da se izvinim

by nedim
| 12:30

Nakon što je jučer na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) zastupnica Begija Smajić doživjela niz uvreda od ostalih poslanika, oglasila se poručivši: “Ja i oni smo, očito, na različitim stranama civilizacije“.

Naime, Smajić je kritikovala Nebojšu Vukanovića koji je na prvi dan zasjedanja došao u maskirnoj košulji/jakni te izrazila nezadovoljstvo svih žrtava genocida što je “obukao uniformu vojske Republike Srpske koja je osuđena za zločin genocida u Srebrenici”.

– Duraković je reagirao zato što ste jučer u Skupštini bili u uniformi VRS koja je presuđena za genocid u Srebrenici. Ne osuđujem srpski narod za zločin genocida, ali očekujem od srpskog naroda da se distancira od onih koji su činili zločin – kazala je, između ostalog Smajić, reagirajući na Vukanovićeve uvrede i prozivke.

Nakon toga uslijedio je, kako je kazala Smajić za politicki.ba, „rafalni izljev bijesa obojenog mržnjom, od strane pojedinih poslanika“ kao da joj se, kaže, naprosto, htjelo postaviti pitanje odakle joj hrabrost da uopće replicira.

– Nisam ih se uplašila. Navikla sam na takav odnos spram svega što dolazi od strane bošnjačkih poslanika, ali to govori više o onima koji ovako reagiraju, nego o onima kojima su reakcije upućene. Duraković ništa nije rekao što nije istina. Izgleda da gospoda poslanici nisu dobro iščitali haške presude. Zna se šta u njima stoji – kazala je Smajić za politicki.ba.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.