Oštećene kuće i druga imovina: Dvije eksplozije uznemirile Sarajlije

by nedim
| 11:46
01012018 stop policija

Stanovnike sarajevskih naselja Širokača i Mahmutovac sinoć su uznemirile eksplozije. Povrijeđenih, srećom, nije bilo ali je pričinjena materijalna šteta, a sarajevska policija radi na rasvjetljavanju ovoh događaja.

Prva dojava o eksploziji policiji je stigla u 20.10 sati – Prva PU da je obaviještena da su u ulici Harbina u naselju Širokača, općina Stari Grad Sarajevo, dvije nepoznate osobe aktivirale napravu u čijoj eksploziji je došlo do oštećenja na kući i garaži vlasništvo A. H. iz Sarajeva, kao i na kući vlasništvo L. P. iz Sarajeva.

Dva sata kasnije, tačnije u 22.12 sati ista PU je obaviještena o novoj eksploziji koja je odjeknula na Mahmutovcu, preciznije u ulici Sulejmana Zolja, općina Stari Grad Sarajevo.

O oba događaja obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovih događaja koji su okvalifikovani  kao izazivanje opće opasnosti, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca, piše Oslobođenje.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.