Prvi trening u Japanu: Da li su Zmajice već osigurale plasman na SP?

by nedim
| 18:05

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u maloj dvorani Ookini Arene obavila prvi trening od dolaska u Osaku.

Prethodno je kompletna bh. ekipa testirana na Covid-19, što će tokom boravka u Japanu biti svakodnevna rutina za našu selekciju.

Dobra je vijest da su sve igračice zdrave i spremne te treniraju punom snagom, iako će im ipak trebati nešto vremena za prilagođavanje na uvjete u Zemlji izlazećeg sunca.

Podsjećamo, Košarkaški savez Bjelorusije jučer je objaviio da su odlazak u Japan otkazali zbog problema sa koronavirusom.

Uprkos tome što je BBF otkazao svoje učešće, preostale utakmice turnira će se odigrati prema rasporedu – saopćeno je iz FIBA-e, bez detaljnije objašnjenja.

Na Svjetsko prvenstvo, koje će se tokom septembra održati u Australiji, plasirat će se tri selekcije iz grupe u Osaki.

S obzirom na to da je Bjelorusija odustala od turnira, to vjerovatno znači da će sve tri preostale reprezetacije izboriti plasman na Mundobasket.

S obzirom na odustajanje Bjelorusije, s kojima je bio planiran meč u četvrtak, prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Zmajice bi trebale igrati 12. februara (subota) protiv Kanade.

“Još se malo privikavamo na vremensku razliku te stroga pravila i restrikcije koje su ovdje na snazi. Srećom, imamo dovoljno dana da se naviknemo i pripremimo za prvu utakmicu kvalifikacija, kako stvari sada stoje, sa Kanadom”, kaže reprezentativka BiH Matea Tavić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.