Čović danas “specijalni gost” u NSRS, Puhalo ga nazvao najvećim Srbinom među Hrvatima

by nedim
| 8:59

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) za danas je zakazao posebnu sjednicu s jednom tačkom dnevnog reda: političko – ekonomska situacija u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović ranije je uputio poziv predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se na ovoj sjednici.

– Uvjereni smo da bi vaše učešće na posebnoj sjednici NSRS dalo značajan doprinos razvijanju dijaloga i iznalaženju najprihvatljivijih rješenja za BiH, naveo je Čubrilović u pismu.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović odgovorio je da neće prisustvovati ovoj sjednici, navodeći da je „iznalaženje najprihvatljivijih rješenja za državu Bosnu i Hercegovinu“ stvar državnih institucija, a ne entitetskih, i može biti razmatrano samo u Parlamentarnoj skupštini BiH i ostalim nadležnim državnim institucijama.

Dodao je da Stranku demokratske akcije u NSRS-u predstavlja niz veoma iskusnih i sposobnih poslanika koji mogu dati konstruktivan doprinos rješavanju situacije u kojoj se kao društvo i država nalazimo, ali samo u dijelu koji se odnosi na entitet RS, naveo je Izetbegović u odgovoru na Čubrilovićev poziv.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.