Akcija FUP-a: Uhapšen otac nedavno ubijenog Mehmeda Ramića

by nedim
| 15:41
0101 fup

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo tokom vikenda uhapsili su osobu inicijala Z.R. (1974) iz Sarajeva.

Lice se sumnjiči za izvršenje više krivičnih djela: „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“ iz člana 359. KZ FBiH, „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. KZ FBiH, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. stav 1. KZ FBiH. Ovo lice je od ranije poznato policijskim i pravosudnim organima.

Nezvanično, riječ je o Zulfi Ramiću, ocu nedavno ubijenog mladića Mehmeda Ramića, koji je ubijen iz vatrenog oružja na raskrsnici u sarajevskom naselju Pofalići.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, vatreno oružje, municija, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovalo, te je dalje stavljalo u promet.

Prilikom službene radnje pretresa stana, osumnjičeni Z.R. je fizički napao policijske službenike Federalne uprave policije, kojom prilikom su jednom policijskom službeniku nanesene lakše tjelesne ozljede”, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, prenosi Raport.ba.