Konaković: Dodik ponizio Čovića, pokazao da on dominira i da se njemu javljaju

by nedim
| 12:29

“Dodik je takvim javljanjem ponizio Čovića, pokazuje da on dominira i da se njemu javljaju.

Zaista potvrđuje da Dodiku nije stalo ni do kakvog dogovora. Dogovora s Dodikom može biti samo ako se grubo i čvrsto pritisne na takav način”, kazao je danas za N1 lider Naroda i Pravda Elmedin Konaković.

Konaković je kazao da sva dešavanja ukazuju na to i pokazuju činjenicu koliko je Dodik sretan što nema dogovora.

“Super je da se ovo desilo, baš je super. Ne mogu da vjerujem da je neko kreirao tezu da razgovori u Neumu odgovaraju Dodiku. Dodik je čovjek koji urušava državu BiH, čini sve da destruira procese ovdje, odgovaraju mu sve anarhije, nikakav odogovor mu ne odgovara. Odlično je što se na ovakav način desilo, govori koliko je Dodik sretan što nema dogovora i koliko je loš PR napravio sebi Dragan Čović. Dodik je takvim javljanjem ponizio Čovića, pokazuje da on dominira i da se njemu javljaju. Zaista potvrđuje da Dodiku nije stalo ni do kakvog dogovora. Dogovora s Dodikom može biti samo ako se grubo i čvrsto pritisne na takav način“.

Konaković poručuje da se na pregovorima SDA vrlo korektno ponašala.

“SDA se vrlo korektno ponašala, pristala je na kompromise za koje sam mislio da neće pristati. SDA je bila spremna na jedno rješenje koje čak njima kao stranci ne odgovara. Da se inicijativa pokojnog Svetozara Pudarića implementira napokon, implementacija presude Pilav”.

“Ja nikada nisam sumnjao u državotvornost SDA”, dodao je.

Još je kazao da “Dodik nije više vješt pregovarač”.

“Dodik nije više vješt pregovarač, on je sada šizofreni pregovarač koji je prešao crvene linije, vodi sebe, SNSD i RS u duboke probleme. Čović je još uvijek vješt pregovarač, nadam se da neće preći crvenu liniju”, kazao je, piše N1.