Dodik: Predložit ćemo zakon da se RS i srpski narod ne mogu nazivati pogrdnim imenima

by nedim
| 16:44

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je prvi test za učešće predstavnika entiteta RS u radu institucija države Bosne i Hercegovine, to što će biti predložen zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne mogu nazivati genocidnim.

“Mi ćemo predložiti zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne može nazivati pogrdnim imenima, otići ćemo tamo i vidjećemo dalje. Ako bude volje da se radi, radićemo”, rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru.

On je podsjetio na zaključke Narodne skupštine predstavnici entiteta RS u institucijama države Bosne i Hercegovine rade u skladu sa onim šta je procjena i interes Republike Srpske.

“U tim zaključcima neće biti potrebno ništa mijenjati, samo da se to pravilno protumači”, rekao je Dodik.

O narednoj posebnoj sjednici Narodne skupštine rekao je da je pristojno, nakon što je prošlo šest mjeseci od donošenja odluke o tome da se ne učestvuje u radi institucija na niovu BiH, da se ponovo sjedne.

“Razlozi zašto smo donijeli odluku zbog čega se ne pojavljujemo u odlučivanju nisu nestali, već su tu, ima nekih ideja”, rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da bi moglo biti korisno da se predloži zakon prema kojem će se kazniti bilo kakvo nazivanje Republike Srpske i srpskog naroda genocidnim ili tvorevinom te vrste i da se to kažnjava zatvorom.

“Sada vidim neki iz opozicije ponovo galame, prije mjesec dana su govorili da nisu zainteresovani, da ne žele, neće ništa, a sada kada se pokušava nešto uraditi ništa im ne valja”, istakao je Dodik.

On je dodao da se na te neozbiljne političke stavove ne treba obzirati, ali smatra da su oni dobrodošli sagovornici na Narodnoj skupštini.

“Biće mi veoma važno da čujem šta misle i opozicioni predstavnici”, zaključio je Dodik, prenose agencije.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.