Prognoza: Tuzla jutros na -13 °C, kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

by nedim
| 7:50
Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bugojno -18; Bjelašnica i Jajce -16; Drvar i Sarajevo -15; Srebrenica i Zenica -14; Livno, Sanski Most i Tuzla -13; Prijedor -12; Banja Luka, Bihać i Doboj -10; Bijeljina, Gradačac i Zvornik -9; Trebinje -5; Mostar -3; Neum -2°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 958hPa, za 14hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Prema prognozi FHMZ-a danas će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni sunčano prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C.

U utorak, 25.01.2022., u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -16 i -10°C, na jugu zemlje od -5 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C.

U srijedu, 26.01.2022., prije podne pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Slab snijeg može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.

U četvrtak, 27.01.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni jugo, u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.