Američke sankcije: ATV bi nakon Youtube kanala mogla ostati i bez internet domene

by nedim
| 9:50

Nakon što je zbog američkih sankcija Alternativnoj televiziji iz Banjaluke (ATV) potpuno izbrisan YouTube kanal, postoji mogućnost da će ovom mediju biti ukinuta i internet domena (atvbl.com).

Milan Šekara, direktor multimedije ATV-a u saopštenju je istakao da je danas njihovom hosting provideru stiglo upozorenje da je ovaj medij pod američkim sankcijama i da postoji velika mogućnost da će njihova internet domena biti blokirana.

“Naravno da nismo sjedili skrštenih ruku. Naš tim developera, zajedno sa hosting providerom, radi na iznalaženju rješenja ove situacije, a već sad mogu reći da se i tu radi o još jednom, jalovom pokušaju da se cenzuriše ATV. Ono što mogu da obećam jeste da naši čitaoci neće ostati uskraćeni za najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Nastavit ćemo da radimo kao i dosad”, naveo je Šekara.

Dalje iz ovog medija tvrde da se on nastoji “iako uspješno posluje 25 godina poštujući sve zakone zemlje u kojoj posluje”.

“Uz sve one besmislene navode da destabilizujemo, narušavamo teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, da se bavimo korupcijom, organizovanim kriminalom… I to bez ijednog dokaza. Šta je sljedeće? Optužit će nas i za terorizam? Svima nam treba biti jasno da Amerika ne znači cijeli svijet, da Amerika ne znači cijeli Internet. Ovo će biti veliki izazov za nas, a mi ćemo, uprkos svemu, nastaviti raditi najbolje u interesu naše publike”, naveo je Dejan Stupar, direktor marketinga i komunikacija ATV-a.

Podsjetimo, posljednje američke sankcije su proširene na Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, a uvedene su Milanu Tegeltiji, bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) i njegovoj supruzi Tijani te ATV televiziji kao medijskoj kući zbog, kako su u obrazloženju sankcija naveli, povezanosti sa porodicom Dodik, te koruptivnih aktivnosti i izvlačenja javnog novca.

Ranije je ATV-u ukinuti You Tube nalog.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.