Nakon 12 godina: Od reprezentacije BiH se oprostio i Vladimir Vranješ

by nedim
| 11:13

Nakon što je to prije nekoliko dana učinio Nikola Prce, danas se objavom na društvenim mrežama od reprezentativnog dresa  oprostio i rukometaš Vladimir Vranješ.

U poruci kojom objaveštava javnost da je odigrao posljednju utakmicu  dresu reprezentacije je naveo:

Dragi navijači, ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini, nakon 12 godina došlo je vrijeme da se oprostim od dresa naše reprezentacije. Dobro sam razmislio o ovoj odluci i utvrdio da je vrijeme da svoje mjesto prepustim mlađim generacijama koje dolaze.

Ova odluka nema nikakvu pozadinu, niti je plod nekog sukoba. Za ovih 12 godina stekao sam mnoga prijateljstva, kako među igračima, trenerima, tako i među našim navijačima. Na svako okupljanje sam dolazio sa istom željom i uzbuđenjem da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način.

Ponosan sam što sam sa reprezentacijom izborio plasman na tri velika takmičenja i što sam bio dio prve generacije, koja je izborila plasman u Katar 2015. godine. Igranje za reprezentaciju me usmjerilo u sportskom i privatnom životu.

Trudio sam se da uvijek pružim maksimum, u svakoj utakmici, u svakoj minuti koju sam provodio na terenu. Koristim ovu priliku da se zahvalim, prije svega, našim navijačima koji su uvijek bili uz nas i kad je bilo dobro i kad je bilo loše, koji su prelazili brojne kilometre da nas podrže. Hvala i svim selektorima sa kojima sam sarađivao – Halidu Demiroviću, Draganu Markoviću, Vojislavu Rađi, Bilalu Šumanu i Ivici Obrvanu. Sa svima njima sam imao izuzetno korektan odnos i od svakog sam ponešto naučio.

Hvala mojim saigračima za sve što smo prošli zajedno, svi će mi oni ostati prijetelji za cijeli život. Uvijek ću biti biti navijač naše reprezentacije i vjerujem da će Bosna i Hercegovina nastaviti da se plasira na velika takmičenja, napisao je Vranješ.

Vranješ je svoje prve rukometne korake napravio  u RK Borac iz Banja Luke, a članom reprezentacije BiH postao je 2009. godine.

Trenutno je igrač bjeloruskog Brest Meshkova gdje je došao iz mađarske Tatabanyje, za koju je nastupao četiri sezone. Prije toga je nastupao za Pick Szeged, španski Ademar Leon i banjalučki Borac.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.