EP u rukometu: Zmajevi večeras traže prvu pobjedu

by nedim
| 9:22

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će igrati protiv Češke u 2. kolu Evropskog prvenstva kojem su domaćini Mađarska i Slovačka.

Zmajevi će i ovaj meč igrati u Bratislavi, a eventualna pobjeda bila bi historijska i prva koja je ostvarena na smortama najboljih rukometaša Starog kontinenta (prošlo EURO smo okončali sa tri poraza).

Uz to, eventualni trijumf donio bi nam i određene pogodnosti prilikom žrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

– Češka je jaka reprezentacija. Bit će teško. Nadam se da ćemo imati neke igrače koji nisu bili tu protiv Švedske (izgubili 30:18) i da ćemo odigrati bolju utakmicu, te na kraju pobijediti.

Tražit ćemo kvalitetniju odbranu i kvalitetniji napad, manje primljenih golova iz kontri i polukontri – kazao je selektor Ivica Obrvan.

Ono što može radovati selektora i njegov stručni štab je činjenica da su sinoć trenirali Mirko Herceg i Vladimir Vranješ, te će oni po svemu sudeći konkurisati za duel sa Česima.

– Češka je dobro odigrala protiv Španije, držali su se čitavu utakmicu i bili na jedan ili dva gola razlike.

Sigurno da i oni imaju puno kvalitetnih igrača i odličnu ekipu, ali to je meč zbog kojeg smo mi došli i koji nam znači život u ovoj grupi i učinit ćemo sve da se dobro spremimo i još bolje odigramo protiv njih – kazao je reprezentativac BiH Josip Perić.

Utakmica u Bratislavi igra se od 18 sati, uz direktan TV prijenos na Arena Sport 1, te EHF TV, piše Faktor.ba.