Švedska prejaka za Zmajeve: Poraz BiH na startu Evropskog prvenstva

by nedim
| 22:03

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 1. kolu Evropskog prvenstva u Bratislavi od selekcije Švedske rezultatom 30:18.

Bh. tim je kao autsajder ušao u ovaj meč, a na kraju su Šveđani bez većih problema uspjeli da ostvare trijumf.

Švedska je dominirala od samog početka meča. Koristili su svaku grešku i dodatni prostor u odbranu naše selekcije kako bi došli do gola.

Prednost je rasla iz napada u napad, napadačka igra selekcije Ivice Obravana nije baš najbolje funkcionisala u uvodnim minutama, pa je u 17. minuti Švedska po prvi put na plus šest, 10:4.

Nije se previše popravila igra ni BiH ni nakon minute odmora. Švedska je sigurno održavala prednost, imali su u tri navrata i plus sedam, a na odmor se odlazi sa šest golova prednosti u korist Švedske, 17:11.

 

Šveđani i u nastavak ulaze žestoko. Na golu je Johannesson sjajno zamijenio odličnog Palicku, branio je fenomenalno, a njegova selekcija je koristila napade, pa je u 36. minuti Švedska otišla na devet golova razlike, 20:11.

Minut odmora Ivice Obrvana potom daje učinak. Prce i Burić su sa po dva gola u 42. minuti vratili razliku na minus šest, 21:15.

Pogotkom mladog Luke Perića Bosna i Hercegovina u 47. minuti dolazi nakon dugo vremena na minus pet (21:16), ali nažalost naša selekcija nije imala snage da se potpuno vrati u ovaj meč.

Švedska je uspjela kazniti greške u napadu bh. tima i prelomiti utakmicu. Stala je reprezentacija BiH, Šveđani su sve pogađali i na kraju su ostvarili sigurnu pobjedu.

Wanne je predvodio Švedsku sa šest golova u ovom meč, dok je kod selekcije BIH Senjamin Burić zabio četiri gola.

Naredni meč reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u subotu protiv reprezentacije Češke. Susret počinje od 18 sati, piše portal SportSport.ba.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.