Bošnjaci u Janji uznemireni, sinoć doživjeli nove provokacije

by nedim
| 14:47

Ispred vakufske kuće pored Džedid džamije u Janji ponovo je došlo do provokacije i uznemiravanja Bošnjaka. Tu informaciju za “Preporod.info” potvrdio je Mujaga-ef Cifrić. Kako navodi ef. Cifrić, uznemirena je porodica sa troje maloljetne djece.

– Jutros u 2:55 sati, vozilo iz kojeg je odzvanjala glasna muzika, odnosno nacionalističke pjesme, uznemirilo je porodicu. Nakon što je supruga čula glasnu muziku i galamu, primijetila je navedeno vozilo.

Vozilo iz kojeg je izašao mladić sa zadnjeg sjedišta, dvadesetak metara prije džamije, iz pravca glavne Bijeljinske ulice, dizao je ruke u zrak i proderao se: Čestit Božić, Hristos se rodi braćo muslimani! – kaže ef. Cifrić.

Navodi da su mještani zabrinuti i uznemireni, a cijeli slučaj je prijavljen policiji, te Muftijstvu tuzlanskom i Međureligijskom vijeću. Podsjećanja radi, sličan slučaj je zabilježen 6. januara.

Mi se nećemo pokolebati, ovdje smo na svom ognjištu i s naše strane ćemo pokušati učiniti sve da ne dođe do većih problema – poručio je tada glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja hafiz Omer-ef. Camić, piše “Preporod.info“.