BiH: Uskoro ponovno kiša i snijeg ali uz natprosječne temperature

by Tuzla Info
| 21:30

Relativno visoke temperature za ovo doba godine u Bosni i Hercegovini će se zadržati i u nekoliko narednih dana, s tim da se u određenim dijelovima države mogu očekivati padavine, a zatim i blago zahlađenje.

Prema srednjoročnoj prognozi Federalnog meteorološkog zavoda do 10. januara “tople zračne mase sa juga uslovljavat će i dalje natprosječne temperature zraka” s tim da će sutra doći do osjetnog pada temperatura u odnosu na prethodne dane.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana će u Bosni doći do djelimičnog smanjenja oblačnosti, dok bi u Hercegovini i na jugozapadu Bosne mogla padati kiša. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne i tokom noći očekuju se povremeno jaki udari juga.

Jutarnja temperatura će biti od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 16 °C.

Srijeda također donosi pretežno oblačno vrijeme, sa kišom u Hercegovini. Poslije podne se kiša očekuje i u Posavini i Krajini, a tokom noći u većem dijelu zemlje. U večernjim satima snijeg se očekuje na planinama, a u Krajini susnježica.

Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 18 °C.

Oblačno vrijeme sa kišom u Hecegovini pratit će i četvrtak. U nizinama Bosne kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Tokom noći padavine slabe i uglavnom prestaju.

Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 9 do 14 °C.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura od -4 do 0, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 °C.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.