Stanivuković: Dodik će u meni imati saborca, otići ću i korak dalje

by nedim
| 14:42

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je komentarisao odnose unutar opozicije, kandidaturi Jelene Trivić, mogućem pomirenju sa Nenadom Nešićem rekavši kako opozicija ima sistem kako se pobjeđuje, to sada treba primijeniti na nivou cijele Republike Srpske, što nije jednostavno.

S obzirom na kandidaturu Jelene Trivić, Stanivuković je prokomentarisao mogućnost da Nebojša Vukanović bude drugi kandidat opozicije na opštim izborima sljedeće godine.

– Kada pričamo o Vukanu, radi se o fantastičnom čovjeku, saborcu, beskompromisnom, ali sa druge strane ne možete da zanemarite ni snagu SDS kao najveće opozicione stranke, ne treba zanemariti ni snagu i stavove manjih stranaka, istakao je on.

O odnosima sa Nenadom Nešićem, te o tome da li je moguće pomirenje opozicije ili je realnija opcija formiranje tzv. trećeg bloka, Stanivuković kaže da je u politici sve u sabiranju.

– Valjda ste shvatili da je u politici sve moguće. Nije bilo vjerovatno prije dvije godine da će DNS biti dio opozicije, danas je to realnost, dodao je Stanivuković.

On je nedavno rekao kako podržava vraćanje nadležnosti RS, te da je protiv sankcija Dodiku, a to je kako kaže izjavio zbog toga što će kada su u pitanju vitalna pitanja za RS uvijek biti na istoj strani.

– Otići ću i korak dalje i reći da je Banjaluka zvanično zauzela stav da jeste za vraćanje nadležnosti, kao najveći grad Republike Srpske. To je nadstranački, nacionalni potez. Ali, pozvao sam ih da ne budu licemjerni, čuvate nadležnosti Republike, a dirate u nadležnosti Banjaluke. I jesam protiv sankcija, ne samo Dodiku, nego sam i protiv sankcija Željki Cvijanović, bilo kom pojedincu. Protiv sankcija u smislu da zapad, istok, sjever ili jug, bilo ko van granica RS, tuži, procesuira naše ljude, naše lidere, kakvi god da su. U meni neće imati opoziciju, imaće saborca. Ali po pitanju kriminala i korupcije, po pitanju onoga što rade u Banjaluci, imaće najgoreg i najtežeg oponenta, rekao je Stanivuković u razgovoru sa Srpskainfo.