Akcija “Pills”: SIPA pretresa na osam lokacija zbog prometa lijekova koji nemaju dozvolu

by Tuzla Info
| 9:05
0302 sipa

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli pretrese na osam lokacija u Sarajevu, Maglaju i Bijeljini u okviru operativne akcije “Pills”, a u vezi s prometom lijekova koji nemaju dozvolu u BiH.

Osumnjičene osobe se terete da su suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavili u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini čime je počinjeno krivično djelo “Nedozvoljena trgovina” u vezi sa krivičnim djelom “Saizvršiteljstvo”.

U operativnoj akciji “Pills“ policijski službenici SIPA-e vrše pretrese lokacija koje koriste fizičke osobe s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da su počinjena naprijed navedena krivična djela.

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.