S rukom u džepu dočekao ga i Dodik: Peach stigao u Predsjedništvo BiH

by Tuzla Info
| 17:18

Specijalni britanski izaslanik za Zapadni Balkan, Stuart Peach, stigao je na sastanak sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Peacha su na prijemu dočekala sva tri člana Predsjedništva BiH, a zanimljivo je da je upravo Milorad Dodika prije nekoliko dana na sjednici NSRS-a, nazvao Peacha bitangom, prenosi Oslobođenje.

Podsjećamo, Dodik je na sjednici NSRS-a u petak izjavio kako ne vjeruje Britancima, jer svojim “podmuklim aktivnostima već 100 godina podrivaju status Srba na ovim prostorima”.

Zbog čega sada Vlada Velike Britanije šalje sada izaslanika? A on kaže: Zna se ko su poslanici u Britanskom parlamentu s ovih prostora koji su zabrinuti. Gospođa Helić (baronese Arminka Helić, op.a.) koja pravi atmosferu krivice za Srbe i RS. I zašto onda da vjerujem Britancima? Njihovim podmuklim aktivnostima već 100 godina podrivaju status Srba na ovim prostorima. Mi njima to moramo reći, rekao je Dodik.

 

 

 

Pretpostavlja se da će Peach sa članovima Predsjedništva BiH razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o blokadi državnih institucija.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.