Andrej Plenković danas u posjeti Bosni i Hercegovini

by nedim
| 8:57

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija sastaće se danas u Sarajevu sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem koji dolazi u posjetu BiH, saopšteno je iz Savjeta minstara.

Prema programu posjete, predviđen je svečani doček premijera Hrvatske na platou ispred zgrade institucija, nakon čega slijedi susret delegacija dvije zemlje.

U delegaciji Savjeta ministara, osim predsjedavajućeg Tegeltije, biće i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i ministar komunikacija i transporta Vojin Mitrović.

Nakon susreta delegacija predviđena je konferencije za novinare.

Plenković će, potom, danas razgovarati i sa članovima kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine. Sastat će se i s predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH –predsjedavajućim Doma naroda Draganom Čovićem, zamjenicima Nikolom Špirićem i Bakirom Izetbegovićem te predsjedavajućim Zastupničkog doma Denisom Zvizdićem, te zamjenicima Nebojšom Radmanovićem i Borjanom Krišto.

Predsjednik Vlade Hrvatske položit će vijenac na ‘Mostu Suade i Olge’ u čast prvim žrtvama opsade Sarajeva, Suadi Dilberović i Olgi Sučić, koje su ondje poginule 5. travnja 1992. Predsjednik Vlade će se također susresti s velikim muftijom Islamske zajednice u BiH reis-ul-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, s mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom i vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem.

Prije polaska za Mostar, predsjednik Vlade će u Sarajevu također posjetiti Hrvatsko kulturno društvo Napredak, gdje će se susreti s njegovim predsjednikom Nikolom Čičom i članovima. U Mostaru će se predsjednik Vlade susresti s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora,

Uz Plenkovića delegaciju čine potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državna tajnica za europska pitanja Andreja Metelko-Zgombić, te zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.