Vikend u BiH donosi snijeg, upozorenje na jake udare vjetra i usporen saobraćaj

by nedim
| 8:28
0101 zima sunce 770

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) javlja kako će ovaj vikend širom Bosne i Hercegovine padati snijeg, a da u nekim dijelovima BiH možemo očekivati i jake udare vjetra.

Danas (11. decembar) će u BiH biti oblačno vrijeme, a širom zemlje će padati susnježica i snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepeni, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni celzija.

Već sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme prije podne, a snijeg će padati u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa sjeverozapada i juga prema istoku zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 stepeni, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepeni, na jugu zemlje do 9 stepeni celzija.

Početak nove sedmice (13. decembar) obilježit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stepeni, na jugu zemlje do 4 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 9 stepeni celzija.

BIHAMK: Zbog novih sniježnih padavina usporeno se saobraća u višim predjelima, kao i na planinskim prevojima. Izdvajamo putne pravce: Travnik-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Trnovo-Foča, Sarajevo-Rogatica, Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Kupres, Vlasenica-Han Pijesak i Posušje-Jablanica

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.