Šarović brutalno iskren u NSRS-u: Republika Srpska nema snage za ovakav poduhvat

by Tuzla Info
| 15:53

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović, u svom obraćanju na današnjoj posebnoj sjednici NSRS-a o prenosu nadležnosti sa države na entitete, rekao je da njegova stranka neće podržati Dodika na ovom putu.

Kako je rekao Šarović, o sebi i stranci koju predstavlja čuo je mnogo toga.

“Kako mi gledamo na ovo, jesmo li hrabri ili nismo. Nikad nisam učestvovao u prenosu nikakvih nadležnosti i nikada moja ruka nije dignuta za to”, kazao je on, prenosi Klix.

Dodao je da mislim da je poštenije i bolje to reći nego javnosti prodavati ko je narodni heroj a ko nije.

 

“I da takva slika ide u javnost. Želim prenijeti svoj stav da Republika Srpska nema snage za ovakav poduhvat. Podijeljena je i bez ili sa vrlo malo prijatelja što nije dovoljno za ovaj poduhvat koji želite da učinite”, kategoričan je Šarović.

Na kraju je poručio da onaj koji misli da može podijeliti vojsku, izići iz sistema PDV-a, da vrati pravosudni sistem i da to može učiniti bez rata da se grdno vara.

“Ovo je direktno ugrožavanje mira i uvlačenje RS-a u spiralu rata. Mi ćemo kao stranka pratiti i podržavati svaki razuman prijedlog, ali taj prijedlog mora ići krooz dogovor. Jednostrane odluke ne jer je to opasnost za RS. Naša odgovornost i naša dužnost je da narodu kažemo u šta ga vodimo”, poručuje lider SDS-a.