Danas oblačno sa slabim snijegom, povoljna biometeorološka prognoza

by Tuzla Info
| 7:55
0212 snijeg kisobran

Jutros je u Bosni oblačno. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima pada slab snijeg. U Hercegovini je većinom mala do umjerena naoblaka. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan-sedlo -3; Banja Luka, Sanski Most i Sarajevo -1; Bugojno i Tuzla 0; Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar, Gradačac, Jajce, Livno i Zenica 1; Grude 3; Trebinje 4; Mostar 6; Neum 7°C.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima prije podne će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine mala do umjerena naoblaka. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza biće nešto povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će oslabiti. Opšta slika biće ljepša na zapadu zemlje i u Hercegovini, a negativni uticaj vremena najduže će se zadržati u centralnoj i istočnoj Bosni. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, obzirom da će se osjet hladnoće pojačavati sa večernjim satima, stoji u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.