Zašto se koriste slike iz 2019.: Vukanović sumnja da se Dodik sastao sa Putinom

by nedim
| 10:35

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović sumnja u sastanak Milorada Dodika sa predsjdenikom Rusija Vladimirom Putinom.

“Vijest da su se u Moskvi danas sastali Milorad Dodik i ruski predsjednik Vladimir Putin objavili su RTRS i ATV, a iako su njihove novinarske ekipe u Moskvi sa kamerama i fotoaparatima, niko nije uspio da napravi bar jedan kadar od par sekundi sastanka ili jednu njihovu zajedničku fotografiju!? Umjesto toga RTRS je iz vijesti „kropovao“ i isjekao fotografiju staru skoro 3 godine, iz januara 2019. godine, kada su se Dodik i Željka sastali sa Putinom u Moskvi!?”, rekao je Vukanović.

Vukanović navodi: “Zanimljivo da je na isti način fotografiju iz 2019. godine ogradila i dvorska Alternativna televizija, a u najmanju ruku je čudno da niko nije napravio bar rukovanje i početak sastanka Dodika i Putina, ako je do njega uopšte došlo, već se vijesti iz Moskve pokrivaju starim fotografijama iako su novinarske ekipe letjele sa Dodikom spremne kao puške da zabilježe svaki detalj !?”

Ni na zvaničnoj stranici predsjednika Ruske federacije (http://en.kremlin.ru/) nema informacije da je uopšte došlo do sastanka Putin – Dodik.