U decembru posebna sjednica NSRS-a o prebacivanju nadležnosti

by Tuzla Info
| 10:55

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o prebacivanju nekih nadležnosti sa države na entitet će biti održana do 10. decembra.

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio zamjenik predsjednika NSRS-a Denis Šulić, koji je trenutno na čelu ove institucije, s obzirom na to da je predsjednik Nedeljko Čubrilović privremeno odsutan iz zdravstvenih razloga.

Ove sedmice bi trebalo da bude završena 19. redovna sjednica NSRS-a nakon koje će na red doći i ova dugoočekivana posebna sjednica, koja je najavljivana još u oktobru i novembru, međutim njeno održavanje je uporno odgađano.

Šulić navodi da postoji okvirni dogovor da ova sjednica bude održana između 8. i 10. decembra te da je materijal pripremljen i poslat svim poslanicima na kućnu adresu.

Materijal te 24. posebne sjednice NSRS-a sastoji se od pet tačaka, a Šulić navodi da će ovoj sjednici vjerovatno prisustvovati Čubrilović s obzirom na to da njegov oporavak teče onako kako je planirano.

Inače, Dodik je ranije najavio da će Srbe povući iz nekih državnih institucija kao što su poreska uprava, pravosuđe, obavještajne službe, pa čak i nacionalna vojska.