VIDEO / Podignuta državna zastava na Humu, Bosna i Hercegovina će svoje bitke dobiti

by nedim
| 14:02

Obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros podizanjem državne zastave na sarajevskom brdu Hum, uz intoniranje himne.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali Željko Komšić i Šefik Džaferović, predsjedavajući i član Predsjedništva BiH.

Džaferović je čestitao svim građanima BiH Dan državnosti sa željom da se što prije prevlada postojeća kriza.

“I da nastavimo da izgrađujemo Bosnu i Hercegovinu kao efikasnu i funkcionalnu državu i borimo se za ravnopravnost svih ljudi i naroda na cijeloj teritoriji BiH, bez obzira gdje ko živio. Bosna i Hercegovina je danas politički napadnuta od strane retrogradnih snaga koje ne poštuju vrijednosti ZAVNOBiH-a. Mi ćemo tu bitku dobiti. Bosna i Hercegovina će opstati, ona će nastaviti da funkcioniše kao normalna država u kojoj će se obavljati reforme”, istakao je Džaferović za Agenciju Anadolija.

Povodom Dana državnosti danas je položeno  svijeće na Spomen-obilježje Vječna vatra, Centralno spomen-obilježje na Šehidskom mezarju Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 92-95  i Spomen-park Vraca.