Dodik uputio poruku Izetbegoviću: To je strašna uvreda RS i srpskom narodu

by Tuzla Info
| 12:47
  •  
  •  
  •  
  •  

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, obratio se prije početka Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Uputio je poruku i Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, zbog pisma koje je sa Denisom Zvizdićem uputio na stotine adresa u EU i SAD-u. “Kazali su da je u RS aparthejd. To je strašna uvreda RS i srpskom narodu”, rekao je Dodik.

 

Kazao je kako su Izetbegović i Zvizdić iskoristili svoje pozicije kada su to učinili te da su u to pismo “uvrstili i hrvatski narod u RS s kojim imaju korektnu saradnnu, ali i bošnjački narod koji na prostoru RS uživa pune slobode”.

 

“To je potpuna neistina i laž nemjerljivih razmjera. Ona može izaći iz usta onih koji su zaraženi mržnjom prema narodu i RS do mjere da to kažu. Kako razgovarati s g. Izetbegovićem nakon ovoga? To je strašna uvreda RS i srpskom narodu i to nas udaljava, gospodine Izetbegoviću, od bilo kakvog povjerenja koje je potrebno za bilo kakvo rješavanje problema na prostoru BiH. Još više sam uvjeren da trebamo ovo provesti do kraja, a to je povuči saglasnosti za formiranje OSBiH, VSTV i indirektnih poreza”, rekao je Dodik.

Najavio je kako će se o ovim tačkama NSRS izjašnjavati 16. ili 17. novembra, prenosi N1.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.