Dodik počeo pričati o miru uz želju da se BiH vrati na ustav “koji je zaustavio rat”

by nedim
| 15:22

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je u intervjuu Srni da je uvijek govorio da ne bi žrtvovao mir za RS, naglasivši da su sve aktivnosti koje preduzima RS političkog i pravnog karaktera, te da se izvan toga neće ići.

“I ranije sam govorio da mir ne bih žrtvovao za Republiku Srpsku, posebno ne ako svi znamo šta se desilo kada je Alija Izetbegović žrtvovao mir za BiH. Ništa od onoga na šta nemamo pravo ne tražimo. Sve što pripada BiH po Ustavu biće njeno i mi ćemo to poštovati. Sve što po Ustavu nije u nadležnosti BiH moraće biti vraćeno Republici Srpskoj”, poručio je Dodik.

On je ukazao da četiri stranca, tri sudije Ustavnog suda BiH i visoki predstavnik, od kojih niko nije biran u BiH, odlučuju o našim životima, konstatujući da to nema nigdje na svijetu.

“Ja ne želim da živim u takvoj državi niti želim da mene smatraju odgovornim a da odluke donose drugi. Mislim da većina građana Republike Srpske to ne želi, i zato smatram da je najbolje ne samo za Republiku Srpsku, već i za druge u BiH da se vratimo na početak, jer da taj ustav, kreiran 1995. nije valjao, ne bi bio u stanju da zaustavi rat”, istakao je Dodik.

Ako je taj ustav zaustavio rat, dodao je Dodik, onda je on bio i najbolja mjera zajedničkog života i onda može i sada da zaustavi ovo bespravnio i antiustavno ludilo.

“Vidim da je opozicija u Republici Srpskoj, umjesto suočavanja sa problemom, odlučila da kreira atmosferu po kojoj Dodiku tobože pada popularnost pa mora da radi ovo ili ono. Meni je bilo najlakše da idem na posao, primam platu i klimam klavom, praveći se da je sve u redu. Ali da li bi to bilo odgovorno prema onih više od 370.000 građana koji su direktno glasali za mene? Ne bi to bilo odgovorno ni prema onima koji nisu glasali za mene, i zato umjesto komformizma biram da se borim za interese Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je dodao da danima sluša kako fabrika medijskih laži kreira lažne afere, kriminalizuje i njega i članove njegove porodice ne bi li srušila moral građana Republike Srpske.

“To šta oni rade radile bi samo strane agenture da nemaju domaće izvođače radova. Neka se dobro zamisle svi, i ti koji to kreiraju i oni koji to šire, s čime se igraju. Vrijeme je sudija, ono će završiti svaku započetu priču. Niko neće moći pobjeći od odgovornosti, samo se nadam da ćemo taj trenutak dočekati u Republici Srpskoj, da u međuvremenu Ustavni sud BiH neće donijeti odluku da ime Republike Srpske vrijeđa muslimane u BiH”, poručio je između ostalog član Predsjedništva BiH.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.