Haos u Mostaru: Prekinuta utakmica Velež – Borac

by nedim
| 22:07

Zenički arbitar Sabrija Topalović je prekinuo utakmicu između Veleža i Borca nakon 81. minute i vodstva Banjalučana od 0:2! Razlog je bio utrčavanje većeg broja domaćih navijača na teren, nakon čega ne nastao haos.

Ritam utakmice na stadionu Rođeni od samog starta je na visokom nivou. Prvu polupriliku za domaće imao je Vehabović kada je sa 18 metara solidno šutirao, ali je Pavlović dobro reagovao. Pet minuta kasnije u dobroj šansi je Zubanović, mladi napadač Veleža je prebacio Pavlovića, ali utrčao je na vrijeme Molls i izbio loptu.

Sporna situacija desila se u 28. minuti. U šesnaestercu Borca pao je Radović, igrači Veleža su okružili Topalovića, ali arbitar nije dosudio penal. Generalno, mnogo je bilo i negodovanja publike na neke sudijske odluke…

Ključni trenutak događa se u 37. minuti, kada Stojan Vranješ postiže prelijep pogodak iz slobodnog udarca, koji je prethodno dosuđen zbog diskutabilnog faula nad Moraitisom. Šok za Mostarce, koji su zatim još nekoliko puta imali verbalne obračune sa sudijom Topalovićem, ali na kraju su se morali pomiriti da na odmor odu s minusom od jednog gola iako je i Radović imao izvrsnu priliku da glavom postigne pogodak u 45. minuti.

Prije drugog dijela utakmice sudije je na teren ispratilo osiguranje, dok se sa tribina orilo: “Lopovi, lopovi”…

Na početku drugog poluvremena istakao se Bojan Pavlović, posebno kada je odbranio udarac Radovića u sami ugao. Velež je vršio veliki pritisak, ali Mostarcima je definitivno nedostajalo koncentracije u završnici akcija, što je svakako olakšavalo posao defanzivcima Borca.

U jeku napada Veleža sijevnula je kontra Banjalučana iz koje Vranješ postiže pogodak u 81. minuti. Nakon toga uslijedilo je utrčavanje navijača Veleža na teren, nakon čega je sudija Topalović prekinuo meč.

Velež – Borac 0:2 (Vranješ 37′ i 81′)

Stadion Rođeni. Gledalaca oko 4.000. Glavni sudija: Sabrija Topalović (Zenica).

Izvor: SCSport